Básthy Szilvi

Jelenleg a praxisomban a Théta Healing módszerével, a kinezilógia Touch for Health és Stress Release rendszerével, valamint a dr. Buda László nevével fémjelzett Ultarövid Terápiás Konzultáció módszertanával dolgozom.

Miért ezeket a módszereket alkalmazom? Azért, mert abban hiszek, hogy tudati és lelki szinten is kell foglalkozni egy problémával ahhoz, hogy tartós, mély változást tudjunk elérni. A tudati változás általában az első lépés, ez vezet el a felismerésekhez, a probléma gyökerének tudati megtalálásához. A belső változáshoz viszont gyakran nem elég, ha csak racionális síkon foglalkozunk a problémával, hanem ezzel együtt lelki, belső síkon, az érzelmek és belső fogalmaink tisztázásával is dolgozni szükséges.

Az Ultrarövid Terápiás Konzultáció egy kognitív módszertan, gyors és hatékony megoldást kínál a probléma gyökerének feltárására, és lehetőséget ad arra, hogy egy hatalmas előrelépés történjen a probléma megoldásában. Ez a módszer nem igényel spirituális beállítottságot.

A Théta Healing egy nagyon gyakorlatias, gyors módszernek bizonyult arra, hogy felismerjük az érzelmi elakadásokat lelki okait, és ezeket hatékonyan át is alakítsuk.

A kineziológia számomra egy másik kapu, ami egyrészt azonnali stresszoldást kínál, ezen felül pedig zseniálisan kombinálható a másik két módszertannal. A test nem hazudik, a kineziológia pedig abban tud nekünk segíteni, hogy amikor tudatosan nem vagyunk képesek vagy hajlandók felismerni a valódi problémát, akkor meg tudjuk kérdezni a testet, ami meg fogja mondani, mi a probléma valódi gyökere.

A hátterem

Anyukámtól örökölt spirituális gondolkodással nőttem fel. Diplomámat marketingből szereztem, munkáim pedig az értékesítés, vezetőképzés, majd a marketing területére vittek (és jelenleg is aktívan dolgozom ezen a területen szakértőként).

A tanulás mindig elsődleges fontosságú volt az életemben. Ki nem merülő kíváncsisággal viseltetek az élet és a lélek dolgai iránt, ezért kezdtem el önmagammal, majd másokkal is foglalkozni, immár több mint 20 éve.

Tanultam Agykontrollt, majd annak az Ultra fokozatát, elvégeztem az NLP-t (Practitioner fokozat), megtanultam a Gerson terápiát, a Belső utazás módszertanát és a Simonton tréninget, okleveles Grafológus és Ultrarövid Terápiás Konzulens vagyok, valamint megtanultam a Théta Healing módszerét is. Természetgyógyász vizsgával rendelkezem kineziológiából.

Igen, ez mind bennem van, mert számomra fontos, hogy az ismereteim minél szélesebb körűek, időtállóak és naprakészek legyenek. Folyamatosan olvasok könyveket magyarul és angolul pszichológiai és önfejlesztés témákban.

Akkor tudok a segítségedre lenni, ha eljutottál odáig, hogy akarod a változást és tenni is hajlandó vagy érte.

Miben tudok a hasznodra lenni?

Legnagyobb gyakorlatom a párkapcsolattal, a kapcsolatokkal, munkával, önmegvalósítással, az életcél megtalálásával és a személyiségfejlesztéssel kapcsolatos problémák megoldásában van.

Fontos, hogy tudd: nem vagyok orvos, pszichiáter vagy pszichológus. Nem dolgozom patológiás esetekkel. Csak egészséges, de problémával küzdő embereket mentorálok. Gyerekekkel 14 éves kor felett dolgozom.

Ha úgy gondolod, tudok segíteni, keress meg, ismerjük meg egymást!

Időpontot foglalok

Vélemények, visszajelzések

“Hálásan köszönöm Szilvinek a segítségét! Egy bennem régóta fennálló probléma feloldásában segített a terápia során, melyért nagyon hálás vagyok neki. Úgy érzem, miután sikerült megtalálnunk a probléma gyökerét és azt kezelni tudtuk, sokkal könnyebbnek, felszabadultabb vagyok. Segítségével sok mindenre ráeszméltem magammal kapcsolatban, amik már egy ideje bennem voltak, de most felszínre tudtak jönni.

A terápia során hamar rátaláltunk a problémára, melyet a feloldás követett. Magam is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan, eredményesen tudtunk kezelni egy több éve fennálló problémát, elakadást. Utólag is nagyon köszönöm!”-

J-N. Julietta

“Kötetlen, laza beszélgetésünk keretében indultunk el az elakadásom feloldásának az útján. A belső gyermekkel dolgozva megtaláltam az elakadásom gyökerét. Ezzel dolgozva jutottam el az elengedéshez és a megkönnyebbüléshez. Úgy érzem, hogy most megbocsátva magamnak tovább tudok lépni az utamon. Köszönöm.”

R. Piroska

“Amikor a démonjaid, és szó szerint a démonjaid kisétálnak az életedből [a konzultáció következtében], az egyrészt megmagyarázhatatlan, másrészt viszont fantasztikus. A lelkem lett ma könnyebb egy fekete, nehéz súlytól. Köszönöm!”

S. E.

“Szilvit régóta ismerem. A belső nyugodtsága mellett a határozottságát irigyeltem mindig, ezért titkon azt reméltem, hogy ő biztosan megmondja a „tuti frankót” a problémámmal kapcsolatban. A kezdeti beszélgetés után – ami már önmagában is nagyon jólesett – fogadóórára invitáltuk azokat a személyeket, akik kapcsolatban voltak az elakadásommal. Úgy érzem, rengeteg feszültség oldódott fel bennem és az új célok már nem is annyira félelmetesek! Köszönöm!”

M. Orsolya

“Édesanyám közelmúlti halála, valamint a férjemmel és a családommal való konfliktusok miatt jöttem. Összességében a konzultáció után erősebbnek érzem magam lelkileg. Anyukámnak meg tudtam bocsátani és ki tudtam mondani olyan dolgokat, amiket életében nem. Megerősítést kaptam, hogy jól csinálom a dolgokat, és útmutatást, hogy min tudok még változtatni! Köszönöm!”

V. G. M. Katalin

“A családállításos élményeimhez tudnám hasonlítani a Ultrarövid terápián alkalmazott “beszélgetéseket”, amik egy adott nehéz helyzet kapcsán jöttek létre bizonyos, lelkem által meghívott személyekkel. Számomra meglepő és egyben csodálatos érzés volt találkozni a történetem szempontjából érdekelt személyekkel. Hihetetlen, ahogy megmutatkoztak az érzések, ami a kapcsolatunkat jellemezte, megnyugtató volt kimondani azokat a mondatokat és érzéseket, amit hosszú évek óta –talán tudattalanul is raktároztam és éreztem, de megtenni soha nem volt lehetőségem. Most ezek láttatták és hallatták magukat, és tudatosultak bennem. Nagyon köszönöm Szilvia vezetését, hiszen voltak olyan helyzetek, amikor nem jöttek a szavak, túl mélyen voltak. Olyankor Szilvia segített a beszélgetés folytatásában, ő mondta ki a bennem tobzodó tartalmakat a lehető legmegfelelőbb szavak kíséretében és a megfelelő hangnemben, stílusban, ahogy épp akkor odaillő volt. Köszönöm, hogy az általa kimondott mondatok alapján tanított is egyfajta pozitív szemlélet, amivel az ilyen nehéz helyzeteket áthidalni, megérteni, feldolgozni és beépíteni érdemes. Köszönöm a segítő meglátásait, és a lényeglátását,ahogy a beszélgetésünk során a bonyolultból világossá és érthetővé vált számomra a helyzet. Bátran és szeretettel ajánlom őt mindenkinek, aki életében elakadásokkal küzd és szüksége van egy kísérőre, aki segít feltárni a helyzet kapcsán magunkban bujkáló érzéseket és gondolatokat, s mindezzel együtt megtalálni a megoldásokat is.

Köszönöm szépen ezt a tegnapi, nagyon pozitív élményt, sokat tanultam Általad és a módszer által! Akinek tudom, csak ajánlani fogom! :)”

P. Krisztina

Kedves Szilvi! A mai ülést elsősorban az Ultrarövid Terápiaba való bepillantás kedvéért kértem, hogy belülről láthassam, miről szól, hogyan működik. Egy régóta húzódó problémám “maradékait” hoztam, és mondhatom, hogy ismét sikerült továbblépnem egy jó nagy lépést ezen az úton. Köszönöm szépen, és külön köszönöm a megfogalmazásaidat, amivel segítetted a párbeszédeket. Nagyon szépek és találóak voltak. 

H.O.

Mielőtt Szilviával a mai napon ultra rövid konzultáción vettem részt, igen borús színben láttam a világot. Szilvia nagyon nyitott, figyelő és támogató segítőként meghallgatta az élet elakadásomat, végig éreztem, hogy ráhangolódik az általam elmondottakra és a lelki problémáimra. Lényeglátó mondataival olyan felismerésekre ébresztett rá, amelyek számomra ezidáig nem tudatosultak. A párbeszédeimet hasznos és építő gondolatokkal egészítette ki. A konzultácó után megkönnyebbültem, zsigeri szinten éreztem, hogy oldódnak és lazulnak a lelki terheim. Bízom abban, hogy nemcsak nekem, hanem az általam megidézett személyekben is pozitív változások indulnak be és harmónikusabbak lesznek a kapcsolataink. Köszönöm és hálás vagyok azért, hogy a konzultáción részt vehettem és segített abban, hogy szebben lássam a világot. Munkájához sok sikert kívánok!

B. Anikó