Az Ultrarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépések tenni a vágyott változás felé. Bővebben: www.ultrarövidterapia.hu.

Dr Buda László és Básthy Szilvi

A módszer egyedisége: Gyors, mély, hatékony

Az Ultrarövid Terápiás konzultáció mély önismereti munkát tesz lehetővé már egy alkalom alatt is. A konzultáció kb. 1,5-2 óra időtartamú, és két fő részből áll:

  • először végigbeszéljük a problémát, részeire bontjuk, megtaláljuk a fókuszpontokat, beazonosítjuk az abban szerepet játszó személyeket, és számodra is kirajzolódik, hogy mi az a fő vonal, amivel itt és most érdemes továbbmenni
  • a második részben pedig egy egyedi, könnyed beszélgetős gyakorlat alatt a felszínre került gondolataidat és érzéseidet ki tudod fejezni és gyakran fel tudod oldani, ezáltal teret adva az új döntéseidnek, a továbblépésnek.

Hány alkalom szükséges az eredményhez?

Az Ultrarövid Terápiás Konzultációnak pont az a lényege, hogy már egy alkalommal is átütő eredményeket lehet elérni általa.

Természetesen, ha úgy érzed, hogy több megoldandó feladatod is van, vagy hogy az új felismerésekkel továbblépve már még mélyebben szeretnéd az adott élethelyzetedet megoldani, akkor lehetőséged van további konzultációk igénybevételére is.

Vélemények, visszajelzések

“Hálásan köszönöm Szilvinek a segítségét! Egy bennem régóta fennálló probléma feloldásában segített a terápia során, melyért nagyon hálás vagyok neki. Úgy érzem, miután sikerült megtalálnunk a probléma gyökerét és azt kezelni tudtuk, sokkal könnyebbnek, felszabadultabb vagyok. Segítségével sok mindenre ráeszméltem magammal kapcsolatban, amik már egy ideje bennem voltak, de most felszínre tudtak jönni.

A terápia során hamar rátaláltunk a problémára, melyet a feloldás követett. Magam is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan, eredményesen tudtunk kezelni egy több éve fennálló problémát, elakadást. Utólag is nagyon köszönöm!”-

J-N. Julietta

“Kötetlen, laza beszélgetésünk keretében indultunk el az elakadásom feloldásának az útján. A belső gyermekkel dolgozva megtaláltam az elakadásom gyökerét. Ezzel dolgozva jutottam el az elengedéshez és a megkönnyebbüléshez. Úgy érzem, hogy most megbocsátva magamnak tovább tudok lépni az utamon. Köszönöm.”

R. Piroska

“Amikor a démonjaid, és szó szerint a démonjaid kisétálnak az életedből [a konzultáció következtében], az egyrészt megmagyarázhatatlan, másrészt viszont fantasztikus. A lelkem lett ma könnyebb egy fekete, nehéz súlytól. Köszönöm!”

S. E.

“Szilvit régóta ismerem. A belső nyugodtsága mellett a határozottságát irigyeltem mindig, ezért titkon azt reméltem, hogy ő biztosan megmondja a „tuti frankót” a problémámmal kapcsolatban. A kezdeti beszélgetés után – ami már önmagában is nagyon jólesett – fogadóórára invitáltuk azokat a személyeket, akik kapcsolatban voltak az elakadásommal. Úgy érzem, rengeteg feszültség oldódott fel bennem és az új célok már nem is annyira félelmetesek! Köszönöm!”

M. Orsolya

“Édesanyám közelmúlti halála, valamint a férjemmel és a családommal való konfliktusok miatt jöttem. Összességében a konzultáció után erősebbnek érzem magam lelkileg. Anyukámnak meg tudtam bocsátani és ki tudtam mondani olyan dolgokat, amiket életében nem. Megerősítést kaptam, hogy jól csinálom a dolgokat, és útmutatást, hogy min tudok még változtatni! Köszönöm!”

V. G. M. Katalin

“A családállításos élményeimhez tudnám hasonlítani a Ultrarövid terápián alkalmazott “beszélgetéseket”, amik egy adott nehéz helyzet kapcsán jöttek létre bizonyos, lelkem által meghívott személyekkel. Számomra meglepő és egyben csodálatos érzés volt találkozni a történetem szempontjából érdekelt személyekkel. Hihetetlen, ahogy megmutatkoztak az érzések, ami a kapcsolatunkat jellemezte, megnyugtató volt kimondani azokat a mondatokat és érzéseket, amit hosszú évek óta –talán tudattalanul is raktároztam és éreztem, de megtenni soha nem volt lehetőségem. Most ezek láttatták és hallatták magukat, és tudatosultak bennem. Nagyon köszönöm Szilvia vezetését, hiszen voltak olyan helyzetek, amikor nem jöttek a szavak, túl mélyen voltak. Olyankor Szilvia segített a beszélgetés folytatásában, ő mondta ki a bennem tobzodó tartalmakat a lehető legmegfelelőbb szavak kíséretében és a megfelelő hangnemben, stílusban, ahogy épp akkor odaillő volt. Köszönöm, hogy az általa kimondott mondatok alapján tanított is egyfajta pozitív szemlélet, amivel az ilyen nehéz helyzeteket áthidalni, megérteni, feldolgozni és beépíteni érdemes. Köszönöm a segítő meglátásait, és a lényeglátását,ahogy a beszélgetésünk során a bonyolultból világossá és érthetővé vált számomra a helyzet. Bátran és szeretettel ajánlom őt mindenkinek, aki életében elakadásokkal küzd és szüksége van egy kísérőre, aki segít feltárni a helyzet kapcsán magunkban bujkáló érzéseket és gondolatokat, s mindezzel együtt megtalálni a megoldásokat is.

Köszönöm szépen ezt a tegnapi, nagyon pozitív élményt, sokat tanultam Általad és a módszer által! Akinek tudom, csak ajánlani fogom! :)”

P. Krisztina

Kedves Szilvi! A mai ülést elsősorban az Ultrarövid Terápiaba való bepillantás kedvéért kértem, hogy belülről láthassam, miről szól, hogyan működik. Egy régóta húzódó problémám “maradékait” hoztam, és mondhatom, hogy ismét sikerült továbblépnem egy jó nagy lépést ezen az úton. Köszönöm szépen, és külön köszönöm a megfogalmazásaidat, amivel segítetted a párbeszédeket. Nagyon szépek és találóak voltak. 

H.O.

Mielőtt Szilviával a mai napon ultra rövid konzultáción vettem részt, igen borús színben láttam a világot. Szilvia nagyon nyitott, figyelő és támogató segítőként meghallgatta az élet elakadásomat, végig éreztem, hogy ráhangolódik az általam elmondottakra és a lelki problémáimra. Lényeglátó mondataival olyan felismerésekre ébresztett rá, amelyek számomra ezidáig nem tudatosultak. A párbeszédeimet hasznos és építő gondolatokkal egészítette ki. A konzultácó után megkönnyebbültem, zsigeri szinten éreztem, hogy oldódnak és lazulnak a lelki terheim. Bízom abban, hogy nemcsak nekem, hanem az általam megidézett személyekben is pozitív változások indulnak be és harmónikusabbak lesznek a kapcsolataink. Köszönöm és hálás vagyok azért, hogy a konzultáción részt vehettem és segített abban, hogy szebben lássam a világot. Munkájához sok sikert kívánok!

B. Anikó

Időpontot foglalok

Jelenleg sajnos néha nem kapom meg az emaileket.

Kérlek, ha 24 órán belül nem válaszolok, hívj vagy írj direktben a basthyszilvi@gmail.com emailcímre. Megértésed köszönöm!