2021. február 26.

A tökéletes intim kapcsolat titka

A hölgy az első gyermeke születése után elvesztette a nemi vágyát. Tisztában volt azonban azzal, hogy a férjének szüksége van szexualitásra, így elmondta neki, hogy ő szereti, de sajnos nehezére esik az intim együttlét, így megkéri a férjét, hogy járjon fizetős lányokhoz.

Házaspár, akik pár évig küzdöttek megvalósítani a társadalom által sugallt monogámiát, de egy beszélgetés alkalmával rájöttek, hogy ők másra vágynak, és megállapodtak: szeretik egymást, de a szexben mindketten mást (is) szeretnének, mint amit egymásnak adni tudnak, ezért mindketten szabadon létesíthetnek szexuális kapcsolatot másokkal, de aludni otthon fognak.

Középkorú pár, felnőtt gyerekek, régi, stabil házasság. Közös megbeszélés alapján szvingerklubba járnak, mert úgy érzik, színesíti s megfiatalítja a kapcsolatukat.

Valamint kismillió más variáció, és természetesen ott van a klasszikus, ma általánosan elfogadott modell: házaspár, együtt, kettecskén.

Egyik sem jobb, mint a másik. Csak más.

Van viszont egy közös bennük: megbeszélték, megegyeztek, megtalálták azt, ami mindkettejüknek jó. Mert tudod, mi a jó párkapcsolat titka? Az, hogy a benne élőknek jó legyen.

Ehhez pedig egy dolog biztosan kell: kommunikáció. Beszélgetés. Lehetőleg őszintén, bizalommal a másik iránt.

Amikor elmondod, te mire is vágysz, és ugyanezt meghallgatod a párodtól is. Ha ez pedig valami “meredek”, számodra nem elfogadható dolog, az is megbeszélhető. Nem biztos, hogy találtok mindenre közös utat. Lehetnek olyan dolgok is, amiknél a megbeszélés eredménye az, hogy az egyik félnek nem fér bele, a másik fél pedig “elengedi”. És ez mind rendben van.

Az nincs rendben, amikor nem figyelünk oda egymásra, amikor csak megfelelni akarunk a szexuális együttlétünkben (is), amikor nem merek szólni, ha valami nekem nem jó vagy máshogy szeretném. Az nagyon nincs rendben.