basthyszilvi Básthy Szilvi önfejlesztés

2024. február 11.

Az önfejlesztés és a kiskapuk

Érdekes világban élünk. Arra szocializálódunk, hogy pénzen minden megvehető. Vagy ha nem, akkor csak a megfelelő embert kell ismerni, és máris minden megoldódik. Ha esetleg így sem, akkor kimegyünk tüntetni, és valaki csinál majd valamit, amitől nekünk újra jó lesz. Sok ember frusztrációjának a forrása az, hogy az élet, a valóság nem így működik.

Szóval tudod mit, én most direktben megmondom a rossz hírt: az önfejlesztésben nincs kiskapu. Nem csak te nem találtad még meg, hanem egyszerűen nem létezik.

Van az életnek néhány olyan területe, ahová a Jóisten elfelejtett kiskaput építeni. Az egyik önmagunk megismerése, de ilyen például a sportolás, a szakértővé válás, vagy az ideális testsúly megteremtése is.

Ma annyira túltoljuk az óvatoskodást, hogy pszichiáterek/pszichológusok oldalán is gyakran olvasunk olyant, hogy „ha túl érzékenyen érintik az itt leírtak, inkább ne olvasson tovább”.

Miért is ne? Az önfejlesztés

  • nem fog menni fájdalom nélkül
  • nem fog menni 1 perc / 1 alkalom / 1 hét / 1 hónap alatt
  • nem fog menni őszinteség és szembenézés nélkül

Nincs hozzá kiskapu. Senki nem fog tudni téged megvarázsolni, tehát jobb, ha tudod: az önfejlesztés nem működik a te saját belefektetett energiád, fájdalmat, küszködésed, sírásod, örömöd, ráismerésed nélkül.

Oh, és említettem már? Varázsütésre sem fog megtörténni. Hosszú távon kell energiát beletenned. Tudod… olyan, mint a lefogyás. Akkor kezd működni, amikor felfogod, hogy az ideális testsúly eléréséhez nem diéta kell, hanem életmódváltás.

Ha úgy gondolod, hogy elindulnál az úton, gyere. Szeretettel foglak kísérni.