2021. március. 05.

Álmaink megértése

Mindannyian álmodunk. Vannak, akik emlékeznek az álmaikra, és vannak, akik reggelre elfelejtik vagy csak egy homályos érzést hoznak át.

Az én hitem szerint az álmaink üzenetet hordoznak. Gyakran ilyenkor “emésztjük meg” lelkileg a mindennapok kihívásait, vagy kapunk olyan útmutatásokat, megérzéseket, amik segíthetnek egy döntésben vagy továbblépésben.

Álomjegyzet

Egy időben nagyon akartam tudni, hogy miről álmodok, ezért elkezdtem álomjegyzetet vezetni. Ez azt takarja, hogy fogtam egy füzetet és odatettem az ágy mellé. Majd éjszaka, amikor egy álomból felébredek, akkor gyorsan leírom, amire emlékszem. Ott, a sötétben, az éjjeliszekrényen lévő füzetbe. Félálomban. Nem túl értelmesen, össze-vissza, jegyzet-szerűen. Ez arra pont elég, hogy reggel fel tudjam idézni, mit álmodtam.

Álomfejtés

A következő lépés az álmok megértése. Ehhez sokan álmoskönyveket használnak, amik hasznosak lehetnek alapnak, de én azt találtam, hogy ezek elég általános jelentéseket tartalmaznak, és jobban járok, ha magam fejtem meg, mit is akar nekem üzenni az álmom. Mert az álom szimbólumok nyelvén beszél, és sok olyan szimbólum van, ami mindenkinek mást jelent.

Az egyik példa, amivel ezt jól tudom illusztrálni, a kutya. Tegyük fel, kutyával álmodsz. Mit jelent neked a kutya, mint fogalom?
Nekem, aki nagy kutyabolond vagyok, a kutya a barátságot, bizalmat, védelmet, megbízhatóságot, a “most-ban élést” szimbolizálja.
Annak, aki retteg a kutyáktól, a kutya a félelmet, a pánikot, a bántást jelenti.
Érted ugye? Ha hiszek abban, hogy az álomnak személyes üzenete van, akkor szerintem azt mindenkinek egyénileg kell megfejtenie.

Nekem az a módszerem, hogy az álmot megpróbálom szimbólumokra bontani, és azt megnézni, hogy nekem személy szerint mi a viszonyom ezekhez a szimbólumokhoz. Milyen érzések vannak bennem? Mit vált ki belőlem (érzést, gondolatot, emléket, stb.) az az adott dolog?

És már újra itt vagyunk az egyik legkedvesebb konzultációs módszeremnél, a Thétánál. Ezért vált nekem ez a módszer a kedvencemmé, mert kiválóan csatlakozik ahhoz, amit gondolok a világról, emiatt hatalmas segítség abban, hogy az érzelmeimet azonosítsam, ezáltal elmélyítsem saját magam megismerését.

Ha kíváncsi vagy az álmaid jelentésére, gyere, klikk a bejelentkezés gombra, és fejtsük meg együtt!