2020. május 11.

Koronavírus vs Változás

Te hogyan éled meg ezt az új helyzetet, amit a vírus hozott az életedbe?

Én letisztulásként.

A vírus megállított, és arra késztetett, hogy önvizsgálatot tartsak. Megvizsgáljam az életemet, az érzelmeimet, a vágyaimat, a céljaimat, az ezekhez vezető utakat, és gondolkodjak azon, mi az, ami igazán fontos, amit valóban akarok, ami örömöt okoz.

Szerencsém van, ezekkel a témakörökkel én időről-időre amúgy is foglalkozom, de ennyire koncentráltan még nem volt rá alkalmam és most nagyon élvezem, hogy (újra)tervezhetek és a megvalósításokra sem kell keresgélni az időt, hanem az most adott.

Visszahúzódtunk.

Megtanultam lelassulni (ez nekem őrült nehezen ment), és „semmit tenni”. Tanulom, hogy hagyjam a világot és az életemet a saját medrében folyni és ne akarjam mindenáron gyorsítani, siettetni. Tanulok várni, szemlélődni. Nyugodtabb lettem. Érdekes élmény. 😊  A legjobb, hogy kezdem élvezni.

Fokozatosan ismerem fel és tudatosítom a lelki változásaimat. Vannak már olyan dolgok, amiket teljesen elengedtem, és nem is akarom már vissza a későbbiekben sem. Lettek új álmaim, amik már erre az új személyiségre reflektálnak.

Te milyen változásokat tapasztalsz magadon?