2020. június 15.

Minden ember egy csomag

Scarlett Johansson haja, Megan Fox arca, Kim Kardashian mellei, Michelle Keegan hasa, Kelly Brook csípője, Rosie Huntington-Whiteley lábai adnák ki az ideális nőt a Bluebella cég felmérése szerint (férfiakat kérdeztek). Amíg ez játék, addig mókás. Ám a valóságban ez úgy működik, hogy nem tudod te összeválogatni a párod részeit. Sem a testrészeit, sem a tulajdonságait.

Minden ember egy csomag, aminek része rengeteg tulajdonság, külső jegyek, életfeladatok… ezeket mind ő válogatta össze magának a születése előtt.

A csomag bizonyos részei módosíthatók, bizonyos részei nem. DE! Csak és kizárólag a csomag tulajdonosa tud úgy dönteni, hogy a csomagja egyes részeit leadja, kidobja, megváltoztatja.

Mit jelent ez számodra?

Azt, hogy nem tudod a másikat megváltoztatni. Küzdhetsz, manipulálhatsz, zsarolhatsz, kapálódzhatsz, felhasználatod a teljes női/férfi/szülői/gyermeki fegyvertárat, a másik csak akkor fog megváltozni, ha ő úgy akarja, abban közreműködik! 

Ezen a területen nekem a férjem a legnagyobb tanítóm, aki rengeteg mindenben az ellentétem. Ő művészlélek, én két lábbal a földön járok. Ő álmodozó, én haladós. Ő filozofikus, én pragmatikus. Szerinte izgalmas és értelmes dolog a fű növését hallgatni, én kábé 5 percig bírom, és ez már hatalmas haladás! 😊 És még sorolhatnám. Könnyű ezeket az ellentéteket a mindennapokban összehangolni? Az attól függ, honnan nézzük… Ma már egész jól megy, de megküzdöttük a saját harcainkat azért, hogy mindketten egyéniségünk megőrzésével tudjunk szabadon létezni a kapcsolatunkban. Természetesen idomultunk is egymáshoz, de a különbözőségünk megmaradt. Megtanultuk azonban nemcsak elfogadni egymást így, ahogy vagyunk, hanem szeretni, tisztelni és élvezni a másik másságát.