Basthy Szilvi blog spiri utvesztő

2023. február 12.

Spirituális útvesztő

Fura ez a XX. századi nyugati világ, a gondolkodás. A „nyugati” ember mindent azonnal akar, és neki “járnak” dolgok. Mindent tökéletesen akar csinálni. Legyen könnyed, megfizethető, egyszerű, gyors, kiemelkedő, nem átlagos, stb.

Ugyanígy gondolkodunk a spiritualitásról, a gyógyulásról, a személyiségfejlődésről, a megvilágosodásról is. Ja, és mielőtt elfelejtem: természetesen minden legyen fájdalommentes. Este lefekszem, reggel pedig megvilágosodottan keljek fel.

Tudod, ezzel mit mondunk? Hogy semmibe vesszük a természet, az emberi létezés törvényeit. Hogy nem akarjuk érezni önmagunkat. Hogy a duális (kettős) világ helyett egy egypólusú világot akarunk, ahol minden szép, jó, rózsaszín, csillámpor, öröm, nevetés, szeretet. Ahol nincs fájdalom, szenvedés, másnaposság, éjszaka, hideg, fekete, rossz, háború.

Nem fog menni.

A világot nem te teremtetted, és a világ duális. Mindennek megvan az ellentétpárja, ettől van egyensúly. Ez az élet maga.

A megvilágosodáshoz, vagy ha nem akarsz ilyen nagy szavakkal dobálózni: ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy szeressük magunkat, az életünket – annak minden kihívásával és tökéletelenségével együtt – egyetlen út vezet: önmagad megismerése. Ez pedig nem lesz fájdalommentes, mert érezned kell hozzá az érzéseidet, kapcsolódnod kell önmagadhoz és másokhoz.

A jó hír viszont: nem kell dagonyázni a fájdalomban. A cél: felismerni, megélni és elengedni.

Ez az egyetlen út. Ismerd meg Önmagad.

Ha elindulnál rajta, hívj. Segítek.