2020. június 28.

Van-e jogod hozzá?

A múltkor olvastam egy posztot az egyik csoportban, ahol egy hölgy azzal dicsekedett, hogy különböző praktikákkal leszoktatta a fiát a dohányzásról.  A szeretet nevében. Mert ő szereti a fiát, a dohányzás pedig káros.

Az én véleményem ebben a kérdésben nagyon markáns: NINCS JOGUNK a tudtán kívül beleszólni a másik életébe, ha már az illető nagykorú. Akkor sem, ha szeretjük. Mert a szeretet elfogad. A szeretet tisztel. Akkor szeretek, ha tisztelem és elfogadom a másik döntését, akkor is, ha nekem nem tetszik.

Papírod van tán Istentől, hogy az az egyetlen helyes mód az életre, ahogy te gondolod?

Ha nincs, akkor hagyd, hogy a másik úgy élje az életét, ahogy neki tetszik. Az ő élete. És addig, amíg másoknak nem árt a tetteivel, valamint betartja a társadalmi kereteket, addig azt csinál, amit akar. A cigaretta, a csokievés, a kövérség, az anorexia, a tetoválás, a hupilila haj, az alkohol, a furcsa öltözködés, az extrém sportok … és még sorolhatnám, mind legális.

Akkor mit tehetünk? Megkérdezhetjük, megengedi-e, hogy segítsünk neki megoldani a problémáját. Beszélgetést kezdeményezni a témáról, meghallgatni őt, nem ítélkezni, és ha szükségesnek látszik (a fenti felsorolásból ilyen pl. az anorexia vagy az alkoholizmus), akkor szakemberhez irányítani. Ennyi. Ha pedig elzárkózik a változtatástól, a segítség elfogadásától, akkor is rengeteg lehetőségünk van: például megoldás lehet kiépíteni vele egy olyan kapcsolatot, amikor már elfogadja a véleményünket, a segítségünket. Vagy hatalmunkban áll elfogadni és tiszteletben tartani a döntését. Sőt, nem elrugaszkodott dolog: még támogathatjuk is benne, akár tevőlegesen, akár csak azzal, hogy nem cseszegetjük folyton. Ha pedig annyira nem értünk egyet azzal, amit csinál, akkor meg is szakíthatjuk vele a kapcsolatot. (Hogy csak néhány kiragadott példát említsek, de a lehetőségek tárháza ennél sokkal szélesebb.)

A Théta Healing módszerében – többek között – azt szeretem, hogy NEM dolgozhatsz mással, máson. Csak magadat tudod mélyebben megismerni, megváltoztatni. De magadat viszont gyorsan és hatékonyan. 😊

Ha úgy gondolod, te is változtatnál magadon, gyere, jelentkezz be! Hatalmas megkönnyebbülés felismerni a saját mozgatórugóidat!